منتدى أحبة الخير
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا.

و إن لم تكن مسجلاً معنا,نتشرف بدعوتك لتسجيل وأنضمامك وان كونك زائر متصفح

يسعدنا زيارتك و وجودك ونتمنى لك ان تستمتع بما موجود من المواضيع المتنوعة وبالتوفيق لك




ملاحظة هامة / عند التسجيل يرجى الذهاب الى بريدك الاكتروني لتفعيل اشتراكك واذا كنت

لا تعرف او لم تصلك رسالة التفعيل انتظر حتى يتم تفعيل عضويتك من قبل المدير وشكرًا

منتدى أحبة الخير

منتدى اسلامى شامل يجمعنا الحب فى الله
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةالتسجيلدخول
نرحب بجميع الزوار و الاعضاء الكرام و ونتمنى لكم قضاء اجمل الاوقات معنا وباب التسجيل مفتوح للجميع تذكر قول الله تعالى: { مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ }

شاطر | 
 

 طريقة تخزين السبانخ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
علاء العجبيى
الدعم الفنى
الدعم الفنى
avatar

ذكر
عدد المشاركات : 732
عدد المواضيع : 291
تاريخ التسجيل : 18/07/2011

مُساهمةموضوع: طريقة تخزين السبانخ   الأربعاء أبريل 04, 2012 12:29 pm

اولا بتشترى السبانخ وتنضفيها كويس وبعدين بتغسليها بالمية كويس جدا
بعدكده بتقطعى الراس بتاعتها وترميها وتبدأى تقطعى السبانخ زى الخضرة كده
بعد ما تخلصى تقطيع بتحطى حلة على النار فاضية مافيهاش اى حاجة وتحطى فيها السبانخ المتقطعة وتسيبيها على النار وكل شوية تقلبيها
طبعا هتلاقى الكمية قلت خالص والسبانخ طلعت كل المية اللى فيها هتسبيها لحد ماتصفى المية اللى فيها كلها وهى على الناريعنى الكيلو هيصفى فى الاخر على شوية صغيرين فى قعر الحلة
هتقفلى عليها وتستنى لما تبرد وبعدين هتقسميها فى اكياس على حسب الكمية اللى انتى عايزاها بس طبعا


منقوووووووووووووول






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
علاء العجبيى
الدعم الفنى
الدعم الفنى
avatar

ذكر
عدد المشاركات : 732
عدد المواضيع : 291
تاريخ التسجيل : 18/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة تخزين السبانخ   الأربعاء أبريل 04, 2012 1:11 pm

السبانخ المكمورة

المقادير

كيلو سبانخ - نصف كيلو لحم - 2 ملعقة حمص جاف - بصلة مفرومة -كوب بهريز - ربع رأس ثوم -كوب أرز -ربع كيلو طماطم - ملعقة سمن

الطريقة

تعمل البصلية من اللحم والبصل و الطماطم و يضاف إليها الحمص بعد نقعه لمدة ساعتين

تغسل السبانخ جيدا و تقطع إلى قطع كبيرة ثم تغسل مرة أخرى

تضاف السبانخ إلى البصلية و ترفع على نار هادئة مع التقليب من وقت لأخر لمدة خمس دقائق ثم يضاف الأرز بعد غسله

يضاف للمقدار بهريز و يترك الجميع على النار الهادئة حتى ينضج الأرز و السبانخ

قد يضاف الثوم المفري مع البصلية أو يضاف نيئ مع السبانخ أثناء النضج أو تعمل تقلية بتحمير الثوم المفري و ملعقة كسبرة ناعمة و ملعقة سمن

و يضاف إلى السبانخ بعد نضجه ورفعه من على النار كما في عمل الملوخية ويقدم ساخن وقت الطلب






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة تخزين السبانخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى أحبة الخير :: قسم الأسرة المسلمة :: مطبخ أحبة الخير-
انتقل الى: