وصفات بالعيش الفينو البايت
الوصفه الاولى
قطعته و فرشاه في صينيه تيفال في القعر
و بعدين رشيت عليه جوز هند و زبيب و عين جمل او اوي مكسرات
و بعدين غطيت بطقة تانيه من العيش و صبيت عليه لبن محلي بسكر
و علىالوش معلقتين قشطة او زبده اللي تحبيه
بس و دخلت الفرن على الرف المتوسط
وسيبتها شويه ما اعرفش اد ايه لاني ما حسبتش لقيتها احمرت من وشها
و طعمها كان يجنن
ممكن تتعمل كمان حادق يعني جبنه مبشورة و موزاريلا و فلفل و معلقتين صلصه على شويه ميه
و اي اضافات تحبيها و شويه لبن و دخلي الفرن
و ممكن كمان بالشيكولاته الخام تقطعيها و اللبن عليه كاكاو تحفففففففففففففففففففه
الوصفة الثانية
تحمصى العيش وتقطعيه حلقات وممكن فى صينيه او كاسات ويتشرب بشربات
وتصبى عليه مهلبيه وتجمليها بالمكسرات
تحفه جربوها
الوصفة الثالثة
انا ساعات احمصة فى الفرن واطحنة واستخدمة بدل البقسماط المطحون
ساعات احطة فى الماء وبعدين اصفية واعصرة كويس واحطة على الكفتة او على عجينة الطعمية
ساعات اقطعة شرائح وارصة فى الصينية وادهنة صلصة البيتزا واحط علية اى حشو بيتزا يعنى لحمة مفرومة تونة مشروموجبنة موتزاريلا
وبعدين ادخلة الفرن لحد لما العيش يتحمص والجبنة تسيح
الوصفة الرابعة
باقطعه شرايح بالطول وادهنه زيت زيتون واحمصه في التوستر بيبقى حلو اوي بالجبنه او مع الشاي
واوقات ادهنه بالثوم ويبقى خبز الثوم
وكمان باقطعه واحمصه واضيف عليه لبن وسكر ويتاكل في العشا او الفطار
الوصفة الخامسة
تجيبى بيضة علي نصف كباية لبن وفانليا وتبلى فيهم قطع الفينو الصغيرة وتقليهم في الزيت وبعدين على الشربات الثقيل والله عاملة زى لقمة القاضى ومشباين خالص انها عيش فينو
الوصفة السادسة
انا بقى بعملة ازاى بقطعة بالسكينة واجيب صنية واضع فيها شوية سكر واضع الصينة على البوتجاز الى ان السكر يكرمل شوية
ويتفرد فى الصينية واضع علية العيش الفينو واضع علية كوب لبن وسكر و2بيض وفانليا ونضربهم بالشوكة
ونضعهم على الفينو وممكن اى مكسرات وتدخل الفرن وبعد شوية هتلاقيها ارتفعت واحمرت وبالهنا
وصفات اخرى
حمصيه أو نشفيه واعملى بيه بقسماط للفراخ والفتيك
تعجنيه بحليب وزبدة وبيكنج بودر وقرفة وكاكاو وبيض يطلع كيك جنان
تعمليه قراقيش للفطار مع الحليب والشاي
ينفع مع الكفتة بدل الرز
تعملي منه دقة للبيض المسلوق مع الكمون وملح الليمون والباربيكا
شيلى قشرته وحطى عليه بيض على حسب الكميه،ولبن مسكر وشويه مكسرات وفواكه مجففهمع معلقين قشطه او سمنه ع الوش ودخليه الفرن
اقطعيه زي الترنشات بالطول حمصيه حاجة بسيطة على حرارة متوسطة في الفرن و استخدميه ارشيلا اللي هي بتبقى زي التوست و بتيجي جاهزة من الفرن ..و بتتاكل على الفطار بجبنة او مربى ..أي حاجة
بس حاولي تبقي تعملي كده قبل ما ينشف
اقطعيه شبه البيك رولز و امسحى عليه حتة زبده وحطي عليه بهارات كمون على كاري على ينسون وملح خفيف ودخليه الفر ن يتحمص
او ابفص توم وامسحيه فيه دعك كده وبرضه حته الزبده ودخليه الفرن يتحمص بيبقى طعمه حلوه
اقسميه بالطول ورصيه فى صنيه وحطى عليه رشه زيت زيتون وحبه جبنه موتزاريلا اوشيدر ورشه ملح وحمصى وكلى احلى اسناك عيش محمص بالجبنه تحففففففففه
اطحنيه مع شوية زبده او سمنه وحطيه فى صنيه زى الكنافه يعنى طبقة عيش وطبقة سكر ومكسرات وطبقة عيش وحطيه يحمر ف الفرن واما يطلع اسقيه لبن والله كانك بتكلى كنافه وادعيلى
م.ن